26.03.2010 ob 10:08

Čas je za šport

Pojdi na komentarje

Nekaj znanih športnih logov, logotipov in kratka zgodovina le teh.

Zima je bila dolga, letos ni bilo časa za smučarijo. No, zdaj je postalo malo topleje in vreme kar vabi v naravo, potreba po športanju je visoka.

Iz garderobne omare sem potegnila športne cunje in športno opremo. Končno!  Superge (no ja, tekaške copate), vseh sort pajkic, kolesarske hlače in majice, vetrovki, športno uro in druge prepotrebne zadevice. Pa sem dobila idejo, da bi tukaj skupaj zbrala vse logo(tipe), ki se valjajo naokoli v času mojega športanja.

Prvi zmagovalec je vsekakor Nike. Vsa moja tekaška oprema je znamke Nike.

Swoosh – nekajkrat redizajniran v svoji zgodovini. No, takšen je bil Nike znakec prvotno, leta 1971, ko ga je oblikovala mlada študentka Caroline Davidson in zanj pokasirala celih 35 zelencev:

Slika, vir: Wikipedia, kjer je opisana tudi zanimiva zgodovina tega znakca. Razvoj skozi desetletja:

Vir slike in referenca k temu članku: logoblog.

Na roki mi “tiktaka” (hm, bolje rečeno – šteje bite?) Polar, ura in merilec srčnega utripa. Všeč mi je njegov slogan.

Žal mi ni uspelo najti kaj zanimivega na spletu. Če veš ti, prosim podeli v komentarju spodaj.

Kolesarska oprema je znamke Scott, od kolesa, kolesarskih hlač, kolesarskih čevljev in majice s hecnim žepom z elastiko zadaj. vedno imam filing, da mi bo kaj zletelo ven.

Teniški lopar je Wilson, rumene kosmate žogice tudi. Le tenisa nisem igrala že leta. Letos nameravam ta manjko odpraviti.

 

Slika, vir.

Adidas je legendaren. Od prvih adidask, belih s tremi modrimi črtami, še iz časov osnoven šole, pa potem, ko sem se bolj palila na All Starke, po dolgih letih ignorance, se je zdaj le našla ena poletna majčka. Še vedno pa ne maram trenerk s tremi črtami.

Prej:

Sedaj, od leta 1994:

Stari mi je bolj všeč (kar je tako ali tako subjektivno), ampak – I guess - verjetno ne kaže dovolj proaktivnosti in hitrosti. Več o zgodovini Adidas znaka, lahko prebereš tukaj in tukaj. Zanimivo pa je, da starega občasno še vedno uporabljajo na klasičnih kolekcijah.

Puma, nekje v omari so ene šmensi superge, v katerih pa se poleti, ko si primerne za nošenje, preveč potim.  Ampak znak je pa znan in prepoznaven, rooooaar:


vir slike: logoblog.

Pa še ena stara trenerka, še tista melirana, siva, ki je dobra samo že “za doma”, Champion:

 

A, pa ne smem pozabiti na odličen športni nedrček , seveda.

Še ena trenerka in nekaj polo majčk. Pa ene šlape za na plažo, Fila:

Tale slednji mi je bil vedno všeč na obešankah na zadrgah.

Tako, pa smo prevetrili mojo športno garderobo, tisto iz domače garderobne omare. Seveda imam tudi nekaj noname zadev, ampak njihovih logotipov pač ne morem pokazati, če jih ni :-) Ne glede na to, katere znamke je kaj, kakšni so njihovi znakci, najpomembnejše je to, da se v cunjah dobro počutim, da imam primerne pripomočke in da migam.

Reference:

1. http://www.logodesignlove.com/sports-brand-logo-designs?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+logodesignlove+%28Logo+Design+Love%29&utm_content=Google+Reader

2. http://www.logoorange.com/logodesign-N.php

3. http://www.logoblog.org/puma-logo.php

4. http://www.kicks4more.com/

5. http://www.filavintage.co.uk/index.php?pageid=107

  • Share/Bookmark


3 komentarjev

  • Pri adidasu, ki ga spremljam, je ze nekaj casa znano, da razlicni logoti pomenijo razlicne linije kolekcij: novi, trikotni logo, pomeni linijo performance, ta stari leaf pomeni originals (ala retro), pol je pa se tretji, ki pomeni style (okrogel) in je namenjen “gostujocim” dizajnerjem.

  • Andraž, hvala za komentar z dodatno vrednostjo. Zanimiva se mi zdi odločitev adidasovih, da ne furajo celovitega videza.

  • Polar je blagovna znamka s kar precej dolgo tradicijo. In bolj kot sam slogan jih rešuje to, da imajo precej kvalitetne izdelke in da so na dokaj nišnem trgu.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !