9.12.2010 ob 21:01

Svinčene črke

Pojdi na komentarje

Vsako jutro polna veselega pričakovanja stikam po predalčkih v Adfontovem adventnem koledarju. Poleg zastonjskih licenc za web fonte, se v predalčkih skrivajo tudi drobna presenečenja.

Danes me je razveselilo tole:

YouTube slika preogleda

Jim Rimmer kanadski oblikovalec in eden redkih, ki je delal tako črke iz svinca kot tiste v digitalnem formatu. Nekako tako, kot tale zapis danes.

Film me je spomnil na starejšega gospoda, ki sem ga spoznala prejšnji teden, na otvoritvi prostorov Tiporenesanse, pri Marku Drpiću.

Ko sem z zanimanjem stikala okoli tiskarskih strojev, je kar kipel od želje, da kaj pove. Spodbudila sem ga z nekaj vprašanji, potem pa se je razgovoril, da je bilo veselje. Od tega, čemu so namenjeni posamezni deli na tiskarskih mašinah, do tega, kako se je na njih tiskalo in da so tiskarji dobivali mleko, da so zmanjšali škodljive učinke svinca.

  • Share/Bookmark


1 komentar

  • Se kar strinjam, to so izredno zanimive stvari, od tega, da so ljudje, ki so tiskali bili umazani, do tega, da so strani, ki so prišle neposredno iz tiskalnega stroja, tako lepo dišala. Za svinec se takrat nismo bali, ampak res je pa dišalo.
    Današnji vonj digitalnega tiska je čisto drugačen in nič kaj privlačen, vsaj meni ne.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !